Site icon International Journalists

Biz Gazeteciyiz


3 Mayıs 2021 Dünya Basın Özgürlüğü gününe özel, zor şartlarda gazetecilik faaliyetlerini devam ettiren meslektaşlarımıza mikrofon uzattık.

Fora Prodüksiyondan M. Barbaros Kaya’nın özel çalışması ile ortaya çıkan bu anlamlı videoda gazeteciler şöyle sesleniyor:
Ben bir gazeteciyim, ben bir yazarım, ben bir fotoğrafçıyım, ben bir editörüm, ben bir serbest gazeteciyim. Ben Frankfurt’ta yaşıyorum. Ben New York’ta yaşıyorum….
Gazeteciliğin bir gücü olduğuna inanıyorum. Bu güç hükümetleri, şirketleri, kanunları, parayı, ve daha da önemlisi tüm insanlığı sorumlu tutabildiği için bir güçtür.


Ben yalancı değilim, ben ilkesiz değilim. Gerçeğe ulaşmak ve bu gerçeği insanlara ulaştırmak için her gün çalışıyorum.
Gerçek olayları anlatmak, demokrasiyi daha güçlü hale getirmek, azınlıkların sesi olmak için her gün konuşuyorum, yazıyorum, fotoğraflıyorum. Gezegenimizi korumak için, sivil hak ihlallerini, suç ortaklarını, devlet gücüyle zorbalık yapanları, tüm çıplaklığıyla, doğru ve adil bir şekilde ortaya çıkarmak için her gün yazıyorum…Ben 15 Temmuz’da ne olduğunu, Ben kadın cinayetlerini, Ben hükümetin yolsuzluklarını, Ben yaşanan hukuk skandallarını, Ben kötüleşen ekonomi politikalarını dile getiriyorum.


Basın özgürlüğü olmadan, dünyanın nasıl bir yer olacağını hayal edin….
Cehalet, sadece cehalet. Hiçbir şeyden haberi olmadan, karanlıkta yaşayan insanlardan ibaret oluruz.
İşte bu yüzden önemliyiz; insanları korumak için; zengin ya da fakir; kadın ya da erkek, mülteci ya da ev sahibi…


Ve yine önemliyiz; ilham veren, toplumu daha iyi hale getiren, demokrasiyi daha da güçlendiren yolları göstermek için.Biz Basınız, Biz Gazeteciyiz biz Medyayız…

Exit mobile version