Site icon International Journalists

Beyaz Saray’dan Arabistan’a: Kaşıkçı vakasında şeffaf olun

Beyaz Saray, Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yürütülen soruşturmada şeffaf olmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklama, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamasından kısa süre sonra Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders’tan geldi.

Trump, “Üst düzey Suudi yetkililerle görüştüm, son derece kötü bir durum. Suudi Arabistan hükümetinden sorularımıza yanıt bekliyoruz” demişti.

Trump’ın kabinesindeki üç ismin Kaşıkçı vakasını Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştüğünü ve Riyad yönetiminden detay istediğini belirten Sanders, “Suudi yönetiminden konuyla ilgili soruşturma sürecinde şeffaf olmasını istiyoruz. Bu konuyu yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Sanders, ABD yönetiminin Suudi Arabistan’dan bilgi talep ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaşıkçı vakası

Suudi gazeteci, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için Suudi Arabistan başkonsolosluğuna gitmişti. Ankara, Kaşıkçı’nın hiç binadan ayrılmadığını ileri sürerken Suudiler ise “Binadan ayrıldı” iddiasını koruyor.

Amerikan New York Times gazetesine konuşan ismi açıklanmayan üst düzey Türk yetkililerse, Kaşıkçı’nın özel bir ekip tarafından öldürüldüğünü ve iki saat içerisininde de cesedenin parçalara ayrıldığını söylemişti.

Kaynak: Diken

Exit mobile version