Site icon International Journalists

Belgesel Video İçerikleri Projesi

Proje Kodu: Kod: BY-2107

Amaç ve Kapsam:

Yakın dönemi, henüz yaşayanları da hayattayken, belgelemek, tarihe not düşmek, detayları ile çalışarak, ilgilisine kaynak teşkil edecek özel belgeseller üretmek çok değerli bir gazetecilik hizmeti. Üstelik globalleşen dünyanın dikkatini çekmek için “kalite” unduru daha da öneme sahip hale geldi. Hem uzman kadro, hem zaman, hem de maddi imkansızlık sebebi ile bir çok başlıkta konu çalışılmayı bekliyor. Biz imkanlarımızı zorladık ve 15 Temmuz için ilk videoyu ürettik. (ORKOZ) Devamı için desteğe ihtiyaç var.

Kriterler-İhtiyaçlar:

Belgesel üretimi için uzman gazetecilerin, müstakil olarak, teknik bir ekip desteğinde, uzun zaman ayırmaları gerekiyor.

Çok fazla özel röportaj ve video kaydı ihtiyaç oluyor.

İçerik temini için telif-satınalma gereksinimi çok fazla.

Bilgi yoğun ve yayın süresi uzun olduğu için, izleyici sayısı çok yüksek olamayabiliyor.

Zaman-Süreç:

Bu proje 2021 yılında başlatıldı ve devam ediyor. (Başvurulabilir ve desteklenebilir durumda)

Yöntem:

Proje başvuruları kapsamlı bir dosyaya dönüştürülüyor. Bazen telif hakları alınarak destek veriliyor. Bazı projelerde ise proje sahibi ile sponsor buluşturuluyor.

Bazı konular ise duyulan ihtiyaç sebebi ile özel davet yolu ile belli bir gazeteci, ekip veya içerik üreticisine özel olarak teklif ediliyor ve belli bir zaman diliminde hazırlamaları isteniyor.

Belgesellerin partner mecralarla birlikte üretilmesi veya en azından yayınlayacak TV veya dijital platformlar bulunması hem erişim hem de maliyetlerin karşılanabilmesi için fırsat sunabiliyor.

Maliyet:

Belgesel çalışmalarında, asgari bir koordinatör editör, metin yazarı, yönetmen, kameraman ve kurgu personeşlinde oluşan (minumum 4 veya 5 personel) gerekli oluyor. Ayrıca çoğu çalışmada birçok uzak bölgeye seyahat gerektiğinden, ulaşım ve konaklama maliyetleri ortaya çıkıyor.

Ortalama 18-30 dakika video süresi olan bir belgeselin hazırlığı 3 aylık bir süreç ve 20-30bin Euro kaynak gerektiriyor.

Açıklama:

“Bu projenin tamamına sponsor olabilirim” diyorsanız, support@internationaljournalists.org Mail adresine isim ve telefon numaranızı göndermeniz yeterli. Biz en kısa sürede size ulaşarak detaylı bilgilendirme yapacağız.

Bu projeye kısmi destek vermek istiyorsanız, aşağıdaki bağış metotlarından birini kullanabilirsiniz. Lütfen ‘Bağış’, ‘Donation’ veya ‘Spende’ şeklinde açıklama yazmayı unutmayınız. Bağışın sadece bu projede kullanılmasını istiyorsanız yanına proje kodunu da ilave etmeniz gerekiyor. Bağış makbuzumuzun size ulaştırılabilmesi için support@internationaljournalists.org Mail adresimize, İsim-soyisim, adres ve telefon bilgilerinizi göndermenizi istirham ederiz. İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Exit mobile version