Site icon International Journalists

Baransu’nun tutukluluğuna skandal gerekçe

Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu davasında mahkeme heyetinden skandal tutukluluğa devam kararı.

Gazeteci Mehmet Baransu cezaevinde beşinci yılını doldurdu. Tutuklanmasının yıldönümü olan 5 Mart’taki değerlendirme duruşmasında Baransu’nun avukatı Gülşen Korkmaz tutukluluk süresinin ölçülük ilkesini aştığını vurgulayarak bir kez daha tahliye talebinde bulundu.

Baransu’nun tutukluluk durumunu inceleyen mehkeme heyeti ‘TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA, tahliye talebinin REDDİNE’ kararını verdi.

Baransu’nun kardeşi @mehmetbaransu twitter hesabından karar tutanağını paylaşarak yaşanan skandalı gözler önüne serdi.

Mahkeme heyeti tutukluluğun devamına Baransu’nun eski eşinin tanık olarak dinlenmediğini gerekçe göstererek karar verdi.

Tutanaktaki ‘GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ’ kısmında “…dinlenmemiş tanık olması, dinlenecek olan sanığın eski eşi olması sanığın duruşmadaki beyanı üzerine aralarındaki husumet nedeniyle tanık üzerinde tanık üzerinde baskı kurma ihtimali…” ifadelerine yer verildi.

Gerekçe neden skandal?

Mehmet Baransu’nun eski eşi Esra Konur 10-11-12 Aralık tarihlerinde görülen duruşmalarda tanık olarak dinlenmişti. Konur daha önce verdiği savcılık ve polis ifadelerini değiştirmişti. Konur yeni ifadesinde  “Tuncay Opçin çocuğum doğduğunda hastaneye geldi. Bir tek orda gördüm. Onun dışında gözümle gördüğüm bir şey yok. O dönem iki sene çocuğumun hastalığıyla uğraştım, iletişimimizin kötü olduğu bir dönemdi. Mehmet’in Opçin ile görüştüğüne, para aldığına ilişkin bir şey görmedim.” ifadelerini kullandı.

Konur, mahkeme başkanı Güney’in ‘Baransu’dan tehdit aldınız mı?’ sorusuna ise nafaka ödemelerinde sorunlar yaşadıklarını ama böyle sıkıntıların da yaşanabileceğini söyleyerek cevap vermişti.

Kararın gerekçesine “Bırakın dosyayı, dinlediği tanığı bile UNUTAN ve yaptıkları işlemlerden haberi olmayan Hakim Ali Günay ve heyeti Mart 2020’de abimin tutukluluğuna devam kararı verdi!” sözleriyle tepki gösteren Baransu’nun kardeşi Aralık ayındaki duruşmada mahkemenin 3 gün boyunca Esra Konur’u dinlediğini vurguladı.

Exit mobile version