Site icon International Journalists

Bakan’ın oğlu ve Hilal Kaplan TRT yönetiminde

TRT’ye yönelik atamalar ve yönetim yapısına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Görev süresi sona eren TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in yerine Mehmet Zahid Sobacı atandı. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı ise Ahmet Albayrak oldu.

Yeni Yönetim Kurulu’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in oğlu Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin ile Sabah yazarı Hilal Kaplan da girdi.

İbrahim Eren‘in hem Genel Müdür hem de Yönetim Kurulu Başkanı koltuğunda oturduğu TRT’de yönetim değişikliğine gidildi. Yeni Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı, yeni Yönetim Kurulu Başkanı ise Ahmet Albayrak oldu.

Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa AkışOsman Urgun ve Erkan Durdu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevlerinden alındı. Yeni Yönetim Kurulu’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin‘in oğlu Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin ile Sabah yazarı Hilal Kaplan da girdi.

ÜYE SAYISI DOKUZA ÇIKARILDI

Yeni düzenlemeyle, önceki yönetmelikte “Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır” ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı. Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı ‘karar organı’, Genel Müdürlük ise ‘icra organı’ olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç TRT’ye yapılan yeni atamalarla ilgili  “AKP içerisindeki çeşitli kanatların kavgasının sonucu olarak, bugün bu atamalar gerçekleştirilmiştir. Kadro oluşturmuş artık devletin resmi yayın organlarında ‘patron benim’ diyor Fahrettin Altun” dedi. “Liyakat deseniz yok. Ressam, genel müdür olmuş” diyen Öztunç,  görev süresi dolan eski TRT Genel Müdürü İbrahim Eren‘in  Londra’ya büyükelçi olarak atanacağını söyledi.

Öztunç’un açıklamalarından:

Goebbels’in medya yapılanması tamamlanmak üzere

TRT’de yeni yapılan atamalar AK Parti içerisindeki bir kavganın hem göstergesi hem de sonucu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Anadolu Ajansı’ndan sonra TRT’ye hakim olduğunu da görüyoruz. Mehmet Zahit Sobacı TRT Genel Müdürü oldu. Yine Fahrettin Altun’a yakın bir isim. Goebbels’in medya yapılanması tamamlanmak üzere. Fahrettin Altun, tüm medyayı ele geçirmek üzere.

“Altun ‘Patron benim’ diyor”

 Baktığımız zaman yeni yönetim kurulunda hem Fahrettin Altun’a yakın isimler var, SETA‘dan arkadaşları var Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşları var. Kendisi istediği gibi bir kadro oluşturmuş. Artık devletin resmi yayın organlarında ‘patron benim’ diyor, Fahrettin Altun. AKP içerisindeki çeşitli kanatların kavgasının sonucu olarak, bugün bu atamalar gerçekleştirilmiştir.

“Fahrettin Altun TRT’yi ele geçirmiş durumda”

Liyakat deseniz yok. Ressam, genel müdür olmuş. Bir zamanların TRT’si nerede, bugünkü TRT nerede? Aynı zamanda yeni gelen yönetim kurulu üyeleri; başkanı, genel müdürü bunlar iki, üç dört maaş alacaklar. Bir kısmı Basın İlan Kurumu’nda zaten görevli. Bir kısmı İletişim Başkanlığı’nda görevli. Bir de TRT’den maaş alacaklar. Yeni yönetimde bakan oğlu var. Bakan arkadaşı var. SETA’cı var. Pergolacı Fahrettin Altun TRT’yi ele geçirmiş durumda.

Exit mobile version