Site icon International Journalists

Aykol ve Erdem için tahliye başvurusu

Yargı Reformu paketinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Eren Erdem ve Hüseyin Aykol’un avukatları tahliye başvurusunda bulundu.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem’in avukatı ve Sincan Cezaevi’nde bulunan gazeteci Hüseyin Aykol’un avukatı tahliye başvurusunda bulundu.Başvurular, yargı paketinin Resmi Gazete’de yayımlanarak temyiz usulünde yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesi üzerine yapıldı.

Evrensel gazetesinden yer alan habere göre; Erdem’in avukatı Onur Cingil, “Dosyamız İstinaf Mahkemesinde ve Yargı Paketinden önceki durumda dosya İstinaf Mahkemesinin kararı ile kesinleşecekti. Fakat bize Yargıtay yolu açıldı. Buna göre İstinaf Mahkemesi kararı ne olursa olsun bir de Yargıtay incelemesinden geçecek. Bu da epey bir süre demek. Eren Erdem’in infazına zaten 10 ay kaldı. Bu süreyi tutuklu geçirmesi kabul edilemez. Tahliye talepli dilekçemizi verdik, Eren Erdem’in derhal tahliye edilmesini bekliyoruz” dedi.

Gazeteci Hüseyin Aykol’un avukatı Özcan Kılıç da infazın durdurulması için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Başvuruda, Aykol’a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasının İstanbul İstinaf Mahkemesi tarafından onaylandığı ve infaza başlandığı hatırlatıldı. Avukat Kılıç, TBMM tarafından yasalaştırılan ve bugün Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren yasa değişikliğine dikkat çekerek, “Müvekkilim hakkında kesinleşmiş olan mahkumiyet kararının infazının durdurulması ile dosyanın yeniden ele alınarak karar verilmesi ve Yargıtay’a gönderilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Exit mobile version