Site icon International Journalists

Avukatı Açıkladı: Ayşe Düzkan Açık Cezaevine Geçebilecek

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan feminist gazeteci Ayşe Düzkan’ın açık cezaevine geçmesi yönünde yaptığı başvuruya yapılan ret kararı kaldırıldı.

“Ayşe Düzkan’ın Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden açık cezaevine gönderilmesi için yaptığımız başvurulara cezaevi idaresi ret kararı veriyordu. Biz de bu kararı Bakırköy İnfaz Hakimliği’ne taşıdık. Mahkeme, itirazımızı kabul etti.”

Avukat Aynur Şengül, bu sözleri hapisteki feminist gazeteci Ayşe Düzkaniçin söylüyor.

Düzkan, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan  Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi Genel Yönetmenliği” kampanyasına katıldığı için aldığı 1 yıl 6 aylık hapis cezasının onanmasının ardından 29 Ocak 2019’da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Yasa gereği cezaevindeki 45 günlük süreyi tamamlayan Düzkan’ın cezası 16 Mart’ta bir yılın altına düştü. Bu nedenle Düzkan, yasaya uygun olarak açık cezaevine geçmek için başvuru yaptı. Ancak, başvuruları kabul edilmedi.

Cezaevi: 27 Temmuz’a kadar ceazevinde kalsın 

Başvuruyu değerlendiren Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı 14 Mayıs 2019’da verdiği kararda, 27 Temmuz’a kadar cezaevinde kalması gerektiğine söyledi.

İnfaz Hakimliği: Cezaevinin kararı yerinde değil

Düzkan, avukatlarıyla aracılığıyla Bakırköy İnfaz Hâkimliği’ne itiraz başvurusu yaptı.  Hâkimlik, Düzkan’ın itirazını kabul etti. Hakimlik, kararında, cezaevinin ret kararının yerinde olmadığını belirtti.

Cezaevi dosyayı incelemeye aldı 

İnfaz Hâkimliği, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı’nın vermiş olduğu kararı kaldırarak, Düzkan’ın açık cezaevine sevkinin yapılmasını kararlaştırdı. Kararın ardından avukatlar Düzkan’ın açık cezaevine sevk edilmesi için gerekli başvuruları yaptı. Avukat Şengül, cezaevinin kendilerine Düzkan’ın dosyasını incelemeye aldıkları bilgisini verdiğini de paylaştı. 

Kaynak:Bianet

Exit mobile version