Site icon International Journalists

Avrupa’da Ahmet Altan rüzgarı: Fransız gazeteden 5 günlük yazı dizisi

Fransa’nın önemli gazetelerinden Le Croix Gazeteci-Yazar Ahmet Altan’la ilgili 5 gün sürecek bir yazı dizisi yayınlamaya başladı. Gazete hafta boyunca her gün Ahmet Altan hakkında portre yazılarına yer verecek.

Marianne Meunier’nin kaleme aldığı Ahmet Altan portresinin ilk yazısında, yazarın kardeşi Mehmet Altan ile birlikte içi boş suçlamalarla nasıl cezaevine gönderildiği ve sonrasında yaşadıkları anlatılıyor.

İkinci yazıda ise Altan’ın cezaevinde yaşadıkları ele alınıyor. Cezaevindeki zor şartlara rağmen Altan’ın olumsuzlukları görmezden gelip nasıl durmaksızın yazmaya devam ettiği en ince detaylarıyla anlatılıyor. Ahmet Altan’ın, “Eğer yapabilseydim, günde 24 saat yazardım. Yazmadığım zaman kendimi suçlu hissediyorum. Bundan daha önemli bir şey yok” sözlerine yer veriliyor.

Yaklaşık 5 yıl mahpus kaldığı Silivri Cezaevi’nde yazdığı deneme kitabı Dünyayı Bir Daha Görmeyeceğim ile Avrupa’da André Malraux, Geschwister Scholl, Andrea Barbato gibi önemli ödüller alan Ahmet Altan, hapiste yazdığı Hayat Hanım romanıyla da edebiyat dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan Femina’yı kazanmıştı. Madame Hayat (Hayat Hanım), Fransa’da yayın yapan kültür-sanat dergisi Transfuge tarafından da “En İyi Avrupa Romanı” seçilmişti.

Exit mobile version