Site icon International Journalists

AP Üyelerinden Çağrı: “Ayrım yapmayın!”

Covid-19 vaka sayısının hızla arttığı Türkiye’ye bir çağrı da Avrupa Parlamentosu üyelerinden geldi. Özellikle Türk hükümetinin cezaevlerine ilişkin yapacağı düzenleme yakından takip ediliyor.

Konuya ilişkin AP Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor ve AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Sergey Lagodinsky yaptıkları açıklamada mahkumların bırakılması konusunda ‘ayrım yapılmaması’ çağrısında bulundular.

“Sıradışı zamanların sıradışı önlemleri vardır”

Açıklamada ‘Bu zor zamanda Türk halkının yanındayız’ vurgusu yapılırken ‘Sıradışı zamanların sıradışı önlemleri vardır.’ denildi. Hükümetin erken tahliye ve ev hapsi tedbirlerini gündeme getirmesinin sevindirici olsa da bunun ayrım yapılmadan sağlık kriterlerine göre uygulanmasının hayati öneme sahip olduğu belirtildi.

Açıklamada:

“Türkiye’de halihazırda yüzlerce gazeteci, avukat, yargıç, savcı, politikacı, akademisyen, insan hakları savunucusu, sanatçı ve herhangi bir şiddet eylemi veya suç işlediğine dair kanıt olmadan cezaevinde bulunmaktadır. Onları erken tahliye tedbirlerinden muaf tutmak, kamu güvenliği için herhangi bir risk oluşturmadıkları için ağırlaştırılmış bir ceza ve haksız muameleyi temsil edecektir.

Türk makamlarını BM Yüksek Komiseri tarafından yapılan çağrıyı izlemeye ve sadece eleştirel veya muhalif siyasi görüşleri ifade ettiği için tutuklanan herkesi serbest bırakmaya çağırıyoruz ” denildi.

Açıklamanın İngilizce tam metni için tıklayın.

Exit mobile version