Site icon International Journalists

Mülteci sanatçılar, film yapımcıları ve medya çalışanları için Almanya’da iş portalı açıldı

Almanya Birleşik Hizmet Çalışanları Sendikası (Ver.di) kendi ülkelerinden göç etmek zorunda kalmış Medya ve Kültür-sanat sektörü çalışanları için iş portalı açtı.

Kültür, film ve medya iş portalına https://new-start.media adresinden ulaşılabiliyor. Almanca, İngilizce, Ukraynaca veya Rusça dillerinde hizmet veren iş portalında şimdiden 45 binden fazla iş pozisyonu var.

Ver.di federal yönetim kurulu üyesi Christoph Schmitz; Ukrayna savaşı nedeniyle şu anda kendi ülkelerinde kültür-sanat, film, medya çalışanı veya gazeteci olarak çalışamayan tüm savaş mültecilerine güçlü bir dayanışma sinyali göndermek için bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Christoph Schmitz; ‘Bize kaçan meslektaşlarımız yalnız değil. Onların tiyatrolarda, orkestralarda, film yapımlarında, radyo istasyonlarında ve medya şirketlerinde geleceğin meslektaşları olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İş portalı pratik dayanışma sunuyor ve Alman iş piyasasındaki kültür, film ve medya çalışanları için iş tekliflerini bir araya getiriyor. Almanya’da en başından beri ilgili sektörlerde yaklaşık 50 bin boş pozisyon var ve portal açıldıktan sonra ağ üyeleri daha fazla boş pozisyon eklemeye devam edecek. Bazı pozisyonlar ise özellikle mültecilere yönelik olarak oluşturulacak.

İş portalının daha da geliştirilmesinin bir parçası olarak, topluluk sayfaları ve temel dil kursları teklifi gibi ek işlevlerin de yakında etkinleştirilmesi hedefleniyor.

Exit mobile version