Site icon International Journalists

Sürgün gazetecileri hedef gösteren Sabah’a Alman polisinden baskın

Alman polisi, İsmail Erel ve Cemil Albay’ın evlerinde ve Sabah gazetesinin Frankfurt’taki Avrupa ofisinde arama yaptı. Sabah saatlerinde yapılan operasyonda bilgisayarlara ve dijital metaryallere de el konuldu.

Sabah gazetesi uzun süredir Cevheri Güven, Erk Acarer, Can Dündar gibi sürgündeki gazetecilerin açık adreslerini vererek hedef gösteriyordu. Alman polisinin  ‘nefret suçu’na yönelik bir baskın yaptığı öğrenildi. İşlemlerinin ardından gözaltına alınanlar ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı.

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞIRILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Almanya’yı “gazetecileri susturmaya çalışmak ve basın özgürlüğünü baskılamakla” suçladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Almanya’ya, “basın özgürlüğüne saygı gösterme” çağrısı yaptı. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

Bir süredir YouTube kanalındaki paylaşımları Türkiye’de büyük ses getiren, bu yüzden Erdoğan iktidarının propaganda yayın organı olan Sabah gazetesinin manşetten hedef gösterdiği gazeteci Cevheri Güven de olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Öte yandan soruşturma ile ilgili AFP’ye konuşan Alman savcı, gözaltındaki kişilere, “kişisel bilgileri tehlikeli olacak şekilde yayma” suçlaması yöneltildiğini ve evlerinin de arandığını söyledi.

Yerel polis açıklamasında, “Operasyonda, elektronik depolama aygıtları ile bazı diğer delillere el koyuldu. Kovuşturma tamamlandıktan sonra iki erkek serbest bırakıldı” denildi.

 

 

Exit mobile version