Site icon International Journalists

Alman Gazeteciler Derneği Başkanı Überall sürgün gazetecilerle buluştu

‘Tenkil Sürecinde Medya ve Adalet’

Sürgündeki gazeteciler ve KHK’lıların desteğiyle kurulan Tenkil Müzesinin tarihi Gestapo Hapishanesi’ndeki sergisi devam ediyor. 30 Temmuz’a kadar gezilebilecek sergide 15 Temmuz sonrası AKP rejiminin işkence ve zulmüne uğrayan masumlara ait nesneler ve hikayeleri yer alıyor. Müzede ziyaretçilere Türkiye’deki hukuksuzluklar ve hak ihlalleri hakkında bilgi veriliyor.

Alman Gazeteciler Derneği (DJV) Başkanı Frank Überall da ‘Medya ve Adalet’ konulu sergiye katılanlar arasındaydı. Bir süre Türkiye’deki hukuksuzlukların anlatıldığı sergiyi gezen Überall, yaşanan acıların tekrar yaşanmamasını umduğunu ve bunun için mücadele etmek gerektiğini söyledi. Sergide gördüklerinin kendisini çok etkilediğini söyleyen Überall, “Onlar seserini yükselten inanılmaz insanlar. Onlar gibi biz de sesimizi yükseltmemiz lazım. Sesimiz Putin’den veya Erdoğanınkinden daha yüksek çıkması lazım.” dedi.

Sergideki sunumda konuşan Frank Überall, “Türkiye hakkında çok fazla araştırma yaptım, Türkiye’ye her gittiğimde gazeteciler bana ‘İnsanların bizim hakkımızda konuşmasını sağla” diyorlar. Ben de bu sorumluluğu kendime motto yaptım. Umarım eleştirel sesleri susturmayı asla başaramazlar. Erdoğan öyle istese bile başaramayacaklar. Bu sorumluluk da bizim.” diye konuştu.

Frank Überall’a sergiyi gezerken Tenkil Müzesi yetkilileri ve International Journalists Association e.V. Genel Sekreteri Mustafa Kılıç eşlik etti.

 

Exit mobile version