Site icon International Journalists

Alman Die Welt gazetesi yaptığı protesto ile dünya gündemine oturan Rus gazeteciyi işe aldı

Alman Die Welt gazetesi, Rus devlet televizyonunda yayınlanan bir haber sırasında Moskova’nın Ukrayna’daki askeri harekâtını protesto eden Rus gazeteci Marina Ovsyannikova’yı işe aldığını duyurdu.

Gazeteden yapılan açıklamada, 43 yaşındaki Ovsyannikova, “Artık Die Welt’in serbest muhabiri, diğer yerlerin yanı sıra Ukrayna ve Rusya’dan da haber yapıyor” denildi.

Rusya’nın Channel One televizyonunda editör olan Ovsyannikova, Mart ayında akşam haberlerinin stüdyosuna elinde İngilizce “Savaşa Hayır” yazan bir pankartla daldı. Stüdyoya aniden giren Marina Ovsyannikova, “Propagandaya inanmayın. Size yalan söyleniyor” diyerek pankartı açtı.

Bu, devlet medyasının sıkı bir şekilde kontrol edildiği Rusya’da oldukça sıra dışı bir olaydı. Ovsyannikova, protestosunun ardından gözaltına alındı. 14 saat sorgulanan gazeteci, 30 bin ruble (yaklaşık 280 dolar) para cezasına çarptırıldı.

Die Welt’in genel yayın yönetmeni Ulf Poschardt, Ovsyannikova’nın “belirleyici bir anda cesaretini” övdü ve “devlet baskısı tehdidine rağmen en önemli gazetecilik erdemlerini savunduğunu” söyledi.

Exit mobile version