Site icon International Journalists

Ali Ünal’ı Oğlunun Anlatımı İle Dinlemek İçin; ‘Bi Kahve Bahane’

Gazeteci-Yazar Ali Ünal’ın oğlu Mehmet Ünal bir YouTube kanalı açarak sosyal medya yayıncılığına başladı. İlk videosunda babasını ve verdiği mücadeleyi ayrıntıları ile anlatan Ünal:

“Gönül ne kahve ister ne kahvehane

Gönül muhabbet ister kahve bahane”

Ne güzel söylemiş söyleyen. Evet gönül hep muhabbet ister.

“Muhabbet” demişler özellikle; konuşmak dememişler.

“Sohbet” demişler özellikle.

Çünkü muhabbet sevgidir, sohbet dostluktur.

Öyleyse gelin muhabbet edelim,

sevgi dolsun gönlümüz.

Gelin sohbet edelim,

dostluk olsun gönül köprümüz.

Yanında bahanesi olan bir de bol köpüklü kahvemiz,

Hz. Muhammed (sav) kokulu gül lokumumuz,

tavşan kanı çayımız olsun

ama hep muhabbet, hep sohbet olsun.

Diyerek, izleyicilerine sesleniyor.

 

Babası Ali Ünal’ın açıklamalı Kur’an-ı Kerim Meali ve meali yazma süreci, için şu anda hapiste olduğu, tutuklandığı zaman üzerinde ne vardı? Gibi soruları detayları ile cevaplıyor. İlgili video için:

https://www.youtube.com/watch?v=gslMlexa-xY

Ali Ünal Hakkında Hatırlatma:

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Zaman gazetesinin yazarlarından Ali Ünal, 14 Ağustos 2016 tarihinde Uşak’ta gözaltına alındı. Ünal, 16 Ağustos’ta “silahlı terör örgütüne üye olmak,” “terör örgütüne yardım etmek,” “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla tutuklandı. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, Ünal’la ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırladığı iddianameyi 2017 yılının Temmuz ayında Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Davanın 14 Kasım 2018 günü görülen karar duruşmasında nihai savunmasını yapan Ünal, hakkındaki suçlamaları reddetti. Duruşmanın sonunda hükmünü açıklayan mahkeme, Ali Ünal’ın “Anayasayı ihlâl” suçundan beraatine, “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan ise 19 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Halen Uşak Cezaevinde tutuluyor.

Exit mobile version