Site icon International Journalists

AKP ile ilgili yolsuzluk haberi yapan gazeteci tutuklandı

2014 yılında Bitlis’te yapılan 450 milyon dolarlık ‘Jeotermal Enerji Projesi’nde yolsuzluk iddialarını haberleştiren Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, aynı haberde dönemin AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’e “kurt siyasetçi” dediği için hakkında açılan davadan ceza alarak tutuklandı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Aygül hakkında 2015 yılında Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, ‘basın yoluyla hakaret etmek’ suçundan 1.500 TL adli para cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Aygül’ün, daha sonra yaptığı bir taciz haberinden dolayı aldığı yeni ceza üzerine aldığı para cezası kesinleşmişti.

Yazdığı haberin basın özgürlüğü kapsamında olduğuna vurgu yapan gazeteci Sinan Aygül adli para cezasını ödemeyi kabul etmeyince Tatvan Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında yakalama emri çıkarıldı. Başka bir dava için gittiği Bitlis Adliyesi’nde gözaltına alınan Aygül, tutuklanarak Bitlis E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Son olarak Expression Interrupted platformu tarafından hazırlanan İfade ve Basın Özgürlüğü Gündemi raporuna göre 2022’nin ikinci çeyreğinde 116 davada 168 gazeteci hâkim karşısına çıktı. Diyarbakır’da 16 gazeteci ve medya çalışanının tutuklanmasıyla cezaevindeki gazeteci sayısı 67’ye yükseldi

Exit mobile version