Site icon International Journalists

Ahmet’in ölümüne yargının tepkisi: Sosyal medya soruşturması

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada, hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ahmet Ataç ile ilgili kamu görevlilerine yönelik paylaşımlara soruşturma açtı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ahmet Ataç ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına soruşturma başlatıldığını açıkladı.

2018 yılında Ahmet Ataç’ın ailesine yönelik FETÖ soruşturması neticesinde babası ve annesi tutuklanmış, babası cezaevinde kalırken annesi ise yurtdışı çıkış yasağıyla iki buçuk ay sonra serbest bırakılmıştı. Annesi Zekiye Ataç, bu tarz hastalıklarda hastanın moralinin yüksek olmasının önemli olduğunu, oğlunun babasını uzun süredir görmediğini belirtmişti.

Ahmet Ataç’ın geçen hafta hayatını kaybetmesinin ardından, babasını göremediğine dair sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da bu sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan basın açıklaması

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında, “Zekiye Ataç’ın eşinin hükmen tutuklu olması ve kanser tedavisi gören küçük yaşta çocuğunun bulunması dikkate alınarak adli kontrolle serbest bırakıldığı” ve adli kontrolün de yurtdışında tedavi için kaldırıldığı ifade edildi:

“Müteveffanın babası H.R.A. hakkında Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonucunda “FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezasına hükmedildiği, Adana Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından da onanan kararın, halen Yargıtay 16. Ceza Dairesinde temyiz incelemesinde bulunduğu ve şahsın bu ceza sebebiyle hükmen tutuklu olarak Tarsus Ceza İnfaz Kurumunda tutulduğu anlaşılmıştır.

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yasal işlemler yerine getirilirken her aşamada konunun insani boyutu titizlikle gözetilmiş, yasal yetkiler bu doğrultuda kullanılmıştır. Kanser gibi kronik bir hastalıktan küçük yaşta bir çocuğun vefatı kalp taşıyan her insanı derinden üzecek bir konu olup, böylesi hassas bir olay üzerinden yasaların kendilerine yüklediği görevleri yapan yargı mensupları ve kurumlarının haksız şekilde saldırıya maruz kalması hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.

“Bir kısmı ülkemizin varlığına kasteden terör örgütlerine mensup veya müzahir şahıslara ait olduğu anlaşılan sosyal medya hesapları üzerinden, belirtilen olay bahanesiyle yapılan ve kamu görevlileri ile kurumlarına yönelik suç teşkil eden paylaşımlarla ilgili olarak ayrıca soruşturma başlatılmıştır.” (AS)

Kaynak: bianet.org

Exit mobile version