Site icon International Journalists

Ahmet Altan tedbirleri anlattı: Kefir dağıttılar, bizi merak etmeyin!

Yaklaşık 42 aydır tutuklu olan gazeteci yazar Ahmet Altan’ın, telefon görüşmesinde kızı Sanem Altan’a, “Sizi merak ediyorum, tek derdim o. Sen beni merak etme. Kefir dağıttılar” dedi.

Babasıyla yaptığı 10 dakikalık telefon görüşmesinin detaylarını sosyal medya hesabında paylaşan Sanem Altan, “Şimdi babamla konuştum. -Haftalık telefon hakkımız, 10 dak- Çok iyiymiş. ‘Sizi merak ediyorum tek derdim o, sen beni merak etme’ dedi.. ‘Kefir dağıttılar’ dedi ardından.. Hem ağladım ona hissettirmeden, hem sevindim hem güldüm, o derece bırakmak istemiyorlar yani :)” ifadelerini kullandı.

Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanan Ahmet Altan, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kasım ayında tahliye edilen Altan, başsavcılığın itirazı üzerine 8 gün sonra İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden tutuklanmıştı.

Ahmet Altan 70’inci yaşına cezaevinde girdi

2 Mart 1950 yılında dünyaya gelen Ahmet Altan’ın doğum gününü kızı Sanem Altan sosyal medya hesabından kutlayarak duyurdu. Altan, “Bu 4. doğumgünü Silivri’de.. Bu 4. sene onu bizden ‘çaldıkları’.. Hayatımın anlatılmaya en değer hikayelerinden biri bu yıllar yani yokluğu bile bir hayatı hayat yapmaya yetiyor Ahmet Altan’ın… Canımın içi mutlu yaşlar… Senii çokkkk seviyorum.” dedi.

Cezaevinde bulunduğu süre içinde Almanca ve İngilizceye çevrilen “Bir Daha Dünyayı Asla Göremeyeceğim” adlı bir kitap yazan Altan 4 Kasım 2019’da tahliye olduğunda koğuş arkadaşı Selman Gülen’i anlatan Kağıttan Flüt adlı bir yazı aleme almıştı.

Cemaat soruşturmaları kapsamında 10 Eylül 2016’da tutuklanan Ahmet Altan “örgüte yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Altan 4 yıl içinde iki kez gözalatına alındı, iki kez tutuklandı. En son 4 Kasım 2019’da tahliye edilen Altan bir hafta sonra tekrar cezaevine gönderildi. Toplamda 1138 + 110 gündür tutuklu.

Exit mobile version