Site icon International Journalists

Ahmet Altan, “kamu görevlisine hakaret” davasında beraat etti

Üç yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci, edebiyatçı ve kapatılan Taraf gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması 17 Eylül 2019 günü Kartal’daki Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma sonunda hükmünü açıklayan mahkeme, Altan’ın beraatine karar verdi.

Eski savcı ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in şikâyetiyle açılan davada Altan, 2010 yılında yayımlanan ve yargıyı eleştirdiği “Büyük Savaş Başladı” başlıklı yazısı nedeniyle yargılanıyordu. 2010 yılında açılan dava, daha sonra Cihaner’in şikâyetinden vazgeçmesiyle durdurulmuş, ancak Altan’ın İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nce “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada verilen cezanın 20 Mart 2018 tarihinde istinaf mahkemesince onanması sonrasında yeniden açılmıştı.

P24’ün takip ettiği duruşma, Altan’ın tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi ile SEGBİS bağlantısı kurulması beklendiği için yarım saat gecikmeyle, saat 14:32’de başladı. Altan’ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmayı basın mensupları da izledi.

Duruşmada söz alan avukat Çalıkuşu, Cihaner’in Altan hakkındaki şikâyetinden vazgeçtiğine ilişkin dilekçeyi daha önce mahkemeye sunduklarını hatırlattı. Müvekkiline atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirten Çalıkuşu, Altan’ın beraatini talep etti.

Hâkim Lokman Kazan, katılan İlhan Cihaner’in daha önce şikâyetinden vazgeçmesi nedeniyle katılan sıfatının kaldırılmasına karar verdi. Hâkim, üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığı için Altan’ın beraatine hükmetti. Altan’a söz vermeyen hâkim, “Daha önceki savunmalarınız var, bu nedenle uzatmamak için size söz vermedim; beraatinize karar verdim” dedi.

Duruşma saat 14:41’de sona erdi.

Exit mobile version