Site icon International Journalists

AFP (Agence France-Presse) Aboneliği

Proje Kodu: Kod: BY-2101

Amaç ve Kapsam:

Kısıtlı imkanlarla yayın yapmaya çalışan bağımsız yayın mecralarına, telif problemleri yaşamaması için uluslararası haber ajanslarından abonelik temin ediyoruz. Bu proje dahilinde 15 ayrı yayın mecrasına AFP hizmetleri sağladık. İlgili giderler tamamen derneğimiz tarafından karşılanıyor. İlave yayıncılar için maliyet artışı söz konusu.

Kriterler-İhtiyaçlar:

Yazılı haberler (İngilizce) sınırsız temin edilebiliyor.

Fotoğraf kullanımı yıllık toplam 2 400 ile sınırlı.

Video haberler yıllık toplam 240 ile sınırlı.

Şu an için 15 yayın mecrası kapsama dahil. Mevcut kotaların artırılması ve yeni yayın mecralarının projeye dahil edilmesi gerekiyor.

Zaman-Süreç:

Bu proje 2020 yılı sonunda başlatıldı ve devam ediyor. (Başvurulabilir ve desteklenebilir durumda)

Yöntem:

AFP abonelik kullanıcı sistemi bilgileri yayın mecralarına ulaştırılıyor. Kullanıcılar şifreleri ile sistemden gerekli-istedikleri haber-fotoğraf veya videoyu kendi bilgisayarına indirebiliyor. Aynı fotoğraf veya video birden fazla yayıncı tarafından indirilse bile ‘tek’ kullanım olarak kabul ediliyor.

Maliyet:

Maliyetler kişi ve destek metoduna göre değişiklik arz ediyor. Aşağıda bazı metodları sıraladık;

Avukatlık ücreti-Hukuki masraflar

Cezaevinde gerekli olan ihtiyaçların giderilmesi

Aile için geçim desteği (Kira, iaşe vb)

Çocuklar için yurt içi-dışı eğitim desteği

Aile mensuplarının cezaevine ulaşım masrafları

Açıklama:

“Bu projenin tamamına sponsor olabilirim” diyorsanız, support@internationaljournalists.org Mail adresine isim ve telefon numaranızı göndermeniz yeterli. Biz en kısa sürede size ulaşarak detaylı bilgilendirme yapacağız.

Bu projeye kısmi destek vermek istiyorsanız, aşağıdaki bağış metotlarından birini kullanabilirsiniz. Lütfen ‘Bağış’, ‘Donation’ veya ‘Spende’ şeklinde açıklama yazmayı unutmayınız. Bağışın sadece bu projede kullanılmasını istiyorsanız yanına proje kodunu da ilave etmeniz gerekiyor. Bağış makbuzumuzun size ulaştırılabilmesi için support@internationaljournalists.org Mail adresimize, İsim-soyisim, adres ve telefon bilgilerinizi göndermenizi istirham ederiz. İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Exit mobile version