Site icon International Journalists

“Afganistan’daki kadın gazetecileri korumak için önlem alın”

Uluslararası Kadın Radyo ve Televizyon Çalışanları Derneği (IAWRT), uluslararası toplumu, Afganistan’daki kadın gazeteciler ve medya çalışanları için harekete geçmeye çağırdı.

Uluslararası Kadın Radyo ve Televizyon Çalışanları Derneği (IAWRT), uluslararası topluma, Afganistan’da başta kadınlar ve kızlar olmak üzere herkesin hakları konusunda Afganistan halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

“Cesur kadınlar”

IAWRT, uluslararası toplumu, Afganistan’daki kadın gazeteciler ve medya çalışanları için harekete geçmeye çağırdığı açıklamada şöyle dedi: 

“Afganistan’daki meslektaşlarımız ve diğer üyelerimiz de dahil olmak üzere kadın gazetecilere ve medya çalışanlarına yönelik tehdit ve saldırılar, müttefik güçlerin Afganistan’dan çekilmesinden bu yana son aylarda keskin bir şekilde arttı. Gazetecileri Koruma Komitesi’ne (CPJ) göre, ölüm tehditleri alan, birçoğunu yeraltına süren veya ülkeyi tamamen terk eden gazetecilerin uzun bir listesi var.

“Azalan güvenlik durumu, ifade özgürlüğü konusunda son yirmi yılın başarılarına ciddi bir tehdit oluşturuyor ve şu anda Taliban yönetimindeki baskıcı bir geçmişe geri dönmekten korkan kadınlar ve kızlar için on yıllardır zor kazanılan hakları geri döndürmekle

“Hayatları tehlikede olan ve Taliban devraldıkça hikayeleri asla anlatılamayan birçok gazeteci ve kadın sosyal aktivist var. Bunlar, temel haklar için mücadele eden statükoya meydan okuyan cesur kadınlardır.”

 IAWRT talepleri

 (EMK)/ Bianet

 

Exit mobile version