Site icon International Journalists

Adana’da Gazeteciye Silahlı Saldırı:Son İki Haftada 4.Saldırı Oldu

Türkiye’de sık sık tehditlerin ve baskıların hedefi olan gazetecilere saldırıların ardı arkası kesilmiyor.En son Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ , Antalyalı Gazeteciler Ergin Çevik ve İdris Özyol’un ardından bir saldırı haberi de Adana’dan geldi.

Adana’da yayın yapan yerel Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Denizli, evinden gazete ofisine giderken silahlı iki kişinin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Denizli’nin durumu iyi.

Adana’da günlük yayın yapan Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Denizli, sabah saatlerinde evinden gazete ofisine giderken iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Merkez Seyhan ilçesi Evren Siteleri’ndeki evinden çıkıp aracına yönelen Denizli’ye bu sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateş açıldı. Denizli ayağına isabet eden kurşunla yaranırken, saldırganlar olaydan sonra kaçtı.

Adana Dr. Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Denizli’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Saldırıya uğrayan gazeteci, saldırganları tanımadığını ancak birkaç gündür tehdit telefonları aldığını belirtti. Hakan Denizli, daha önce de birçok kez saldırıya uğramıştı.

ÇGC: Aczin ve suç bastırmanın ifadesi

Haber kaynaklı olduğu tahmin edilen olayla ilgili soruşturma devam ederken, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Hakan Denizli’ye yapılan saldırıyı yazılı açıklama ile kınadı.

İnsanların haber alma özgürlüğü hakkı çerçevesinde görev yapan medya mensuplarının, bu amaçla çaba harcarken saldırıya uğramalarının kabul edilemez olduğu belirten ÇGC, saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirtti ve bu durumu aczin ve suç bastırmanın ifadesi olarak yorumladı.

Önderoğlu: En sert şekilde kınıyoruz

Denizli2ye yapılan saldırıyı en sert şekilde kınadığını belirten Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) temsilcisi Erol Önderoğlu, son iki haftalık süreçte gazetecilere yönelik artan şiddet vakalarını hatırlattı. Önderoğlu, Denizli’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son iki haftada dört saldırı

Son iki hafta içerisinde Türkiye’de üçü yerel olmak üzere dört gazeteci fiziksel saldırıya uğradı. Antalya’da yerel gazeteciler İdris Özyol ve Ergin Çevik, Ankara’da ise Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ saldırıya uğradı ve yaralandı. Yaşanan olayların hepsinde saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Son beş ayda ise gazetecilere karşı yaşanan sekiz saldırıdan yedisi yerel habercileri hedef aldı. 

Kaynak:Bianet

Exit mobile version