Site icon International Journalists

ABD’li gazeteci, Ukrayna’da öldürüldü

Ukrayna’da devam eden savaşın 18’inci gününde başkent Kiev’in Irpin bölgesinde ABD’li bir gazeteci vurularak öldürüldü, bir diğer ABD’li gazeteci ise yaralandı. Öldürülen gazetecinin 51 yaşındaki yapımcı ve eski New York Times muhabiri Brent Renaud olduğu açıklandı.

Bölgedeki yetkililer sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda Renaud’un basın kartını da yayınladı. Açıklamada, “İşgalciler, bölgedeki Rus askerlerinin yaptığı hamlelerin arkasındaki gerçeği göstermek isteyen uluslararası basın mensuplarını da öldürdü” denildi.

New York Times yazı işleri müdür yardımcısı Cliff Levy de, sosyal medyadan bir açıklama ve taziye mesajı yayınladı. Levy, “ABD’li gazeteci Brent Renaud’un Ukrayna’da ölümünü üzüntüyle öğrendik, çok yetenekli bir fotoğrafçı ve prodüktördü fakat New York Times için Ukrayna’da değildi” dedi. Yapılan açıklamada Renaud’un en son 2015’te New York Times için çalıştığı belirtildi.

Savaşın ilk haftasında da Ukrayna’daki bir televizyon kanalı için çalışan kameraman Yevhneii Sakun Rus saldırılarında öldürülmüştü. Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) yaptığı açıklamada Yevhenii Sakun’un, Rus kuvvetlerinin Kiev Televizyon Kulesini bombalaması sırasında yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Exit mobile version