Site icon International Journalists

Gültekin Avcı için sosyal medya kampanyası

Köşe yazıları sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski savcı Gültekin Avcı için sosyal medyada kampanya yapıldı Cezaevinde tutsak olan gazeteciler hakkında bilgi vermek amacıyla kurulan www.jailedjournos.com başlattığı kampanya Türkiye’de en konuşulan konular arasına girdi.

‘GültekinAvcı NeYaptı’ tagıyla başlatılan kampanyada kısa sürede 6.549 katılımcı tarafından 57.421 toplam tweet mesajı atıldı.

Gültekin Avcı kimdir, neden müebbet hapis cezası aldı?

Eski savcı, gazeteci yazar Gültekin Avcı, 2013 Yılında yazdığı gazete yazıları gerekçe gösterilerek 2 müebbet ve +75 yıl hapis cezası talep edildi. 16 Aralık 2020 Tarihinde “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “Silahlı Terör Örgütü Yöneticiliği” suçlamaları ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

17 Ağustos 1969’da Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde doğdu. 1986’da İzmir Karataş Lisesi’nden mezun oldu. 1990 Yılında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1991 Yılında Hakimlik ve Savcılık sınavını kazanarak İzmirde Stajyer olarak çalışmaya başladı. 1993 Yılında Konya’da başladığı hakim ve Cumhuriyet Savcılığı görevini Gümüşhane, Siirt, Muğla, İzmir ve Kars illerinde sürdürdü. 2005 Yılında Cumhuriyet Savcılığından istifa ederek avukatlık ve köşe yazarlığı yapmaya başlamıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Gültekin Avcı’nın, Hukuk, İstihbarat, Askeri Bürokrasi, Strateji, Tarih ve Terörizm konusunda çok sayıda araştırmaları ve kitapları bulunmaktadır.

2013 Yılında yazdığı gazete yazıları gerekçe gösterilerek 18 Eylül 2015 Tarihinde evine yapılan polis baskını ile gözaltına alınan “Silahlı Terör Örgütü Yöneticiliği” suçlaması ile tutuklandı. 9 ay sonra yazılan iddianamede köşe yazılarından başka hiç bir delil bulunmamasına rağmen 2 müebbet ve +75 yıl hapis cezasına mahkum edilmesi istenmekteydi. 9 Haziran 2016 Tarihinde serbest bırakılan Avcı, 25 Eylül 2016 Tarihinde yeniden tutuklandı. 13 Eylül 2019 Tarihinde yeniden tahliye oldu. 1 gün yeniden tutuklanan Avcı halen tutuklu bulunmaktadır.

16 Aralık 2020 Tarihinde “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “Silahlı Terör Örgütü Yöneticiliği” suçlamaları ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yazdığı köşe yazıları ve twit mesajları nedeniyle aleyhinde açılan çok sayıda davadaki yargılaması halen devam etmektedir.

Exit mobile version