Site icon International Journalists

2019 Avrupa Basın Ödülleri Sahiplerini Buluyor

23.06.2018 Warszawa , ul. Czerska . Siedziba Agory , Agora S.A. , Gazeta Wyborcza . Fot. Franciszek Mazur / Agencja Gazeta

Geleneksel hale gelen Avrupa Basın Ödülleri için geri sayım başladı.
Avrupa’nın dört bir yanından Gazeteciler çalışmalarını sundu.Moldova’dan İspanya’ya, İrlanda’dan İtalya’ya , bu yıl 17 farklı ülkeden gazeteci aday gösterildi.

Jüri Üyeleri , titiz bir çalışma sonucunda yüzlerce çalışma arasından aday olacak kısa listeyi açıkladı.5 farklı kategori de 23 çalışma final için seçildi.

Türkiye’den P24Blog Yazarı EFE KEREM SÖZERİ’nin “Seçim bulutları dağılıyor: Hangi parti, hangi aday, ne diyor?”adlı seçim dosyası haberi de finale kalan çalışmalar arasında.

Kazananlar, 23 Mayıs’ta Polonya’nın Varşova kentinde bulunan Gazeta Wyborcza’da gerçekleşecek olan ödül töreninde açıklanacak.Birinci olanlara 10.000 Euro ödül verilecek.

2012 yılında verilmeye başlanan ödüller ile Avrupa’da kaliteli gazetecilik teşvik edilmeye çalışılıyor.Her yıl düzenlenen ödülün organizatörleri arasında dünyanın saygın basın kuruluşları olan; The Guardian Vakfı, Thomson Reuters Vakfı, The Politiken Vakfı, Veronica Vakfı, The Jyllands-Posten Vakfı, Democracy and Media Vakfı ve The Irish Times Trust Limited bulunuyor.

Kaynak:Internatıonal Journalist , European Press Prize

Exit mobile version